Теги

Bakalland Mak niebieski 500 g - пропозиції та рекламні газетки

Додайте фразу "Bakalland Mak niebieski 500 g" до вибраного і ви будете отримувати сповіщення про нові пропозиції
Historia ziarenek maku sięga czasów starożytnych. Ten piękny kwiat raz w roku zrzuca kolorowe płatki, odkrywając makówkę wypełnioną cennymi ziarenkami. w zależności od gatunku, mak charakteryzuje się szerokim wachlarzem zastosowań i właściwości. Mak niebieski jest najpopularniejszą odmianą wykorzystywaną w kulinariach. Powszechnie stosuje się go głównie w okresie świątecznym, jako bazę potraw oraz wypieków.

Наразі у нас немає товарів або газет з тегом "Bakalland Mak niebieski 500 g". Подивіться схожі пропозиції:

Реклама

Bakalland Mak niebieski 500 g - акційні газетки

Немає результатів

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Cynk (mg)3,34
    Potas (mg)963
    Fosfor (mg)1022
    Mangan (mg)3,71
    Magnez (mg)458
    Żelazo (mg)8,1
    Miedź (mg)0,42
    Wapń (mg)1266
    Kwas foliowy (µg)58
    Witamina E (mg)1,8
    Witamina B6 (mg)0,44
    Sól (g)0,01
    Białko (g)21
    Błonnik (g)21
    w tym cukry (g)2,2
    Węglowodany (g)5,8
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)5
    Tłuszcz (g)39
    Wartość energetyczna (kcal)501
    Wartość energetyczna (kJ)2071

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu.

  2. Przepisy

    Piegusek. Przygotuj: 1/2 kostki margaryny do pieczenia, 1szklankę mąki pszennej, 2/3 szklanki cukru, 1 szklankę maku Bakalland, 1 szklankę białek (ok. 6 szt.), kilka kropli Aromatu migdałowego do ciast Delecta, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Delecta. Nastawić piekarnik na temp. 200 °C. Rozpuścić i przestudzić margarynę. Ubić białka z cukrem na sztywną masę. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć masę do tortownicy o średnicy ok. 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 °C przez ok. 30 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone; w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o kilka minut.

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Orzechy włoskie - Może zawierać
    • Soja - Może zawierać
    • Sezam - Może zawierać
    • Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
    • Orzeszki pekan - Może zawierać
    • Orzeszki ziemne - Może zawierać
    • Orzechy - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
    • Orzechy laskowe - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Orzechy nerkowca - Może zawierać
    • Orzechy brazylijskie - Może zawierać
    • Migdały - Może zawierać
  4. Oświadczenia żywieniowe

    Źródło magnezu, wapnia i witaminy B6

    Dodatkowe informacje

    Wspieramy Ukrainę

    Opis produktu

    Historia ziarenek maku sięga czasów starożytnych. Ten piękny kwiat raz w roku zrzuca kolorowe płatki, odkrywając makówkę wypełnioną cennymi ziarenkami. w zależności od gatunku, mak charakteryzuje się szerokim wachlarzem zastosowań i właściwości. Mak niebieski jest najpopularniejszą odmianą wykorzystywaną w kulinariach. Powszechnie stosuje się go głównie w okresie świątecznym, jako bazę potraw oraz wypieków.

    Logotypy stron trzecich

    Green Dot

    Kontakt

    FoodWell Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mak niebieski.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Bakalland

    Cechy

    • Dobra i polska firma
    • źródło magnezu, wapnia i witaminy B6

    Marka

    Bakalland

Bakalland Mak niebieski 500 g - статті

Немає результатів
Реклама