Reklama
Tagi

Kucharek Bulion warzywny 120 g (12 x 10 g) - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Kucharek Bulion warzywny 120 g (12 x 10 g)" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Kucharek Bulion warzywny 120 g (12 x 10 g)". Sprawdź podobne oferty:

Kucharek Bulion warzywny 120 g (12 x 10 g) - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)55,4
    Białko (g)4
    w tym cukry (g)6,6
    Węglowodany (g)17
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)9,8
    Tłuszcz (g)16
    Wartość energetyczna (kcal)228
    Wartość energetyczna (kJ)948

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję i gorczycę.

    Składniki

    • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    • kurkuma
    • aromaty (zawierają seler)
    • cukier
    • warzywa suszone (5 %): marchew, cebula, natka pietruszki, korzeń selera, liść selera, korzeń lubczyku
    • wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
    • skrobia
    • tłuszcz palmowy
    • sól
  2. Przepisy

    Zupa krem ze szpinaku Składniki: - 1 kg świeżego szpinaku, - 100 ml śmietany 36 %, - 100 g sera gorgonzola, - 1 łyżka masła, - 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, - 2 łyżki białego octu winnego, - 5 ziarenek Kolendry całej Prymat, - 1 łyżka cukru - 1/2 twardej, obranej i oczyszczonej z gniazd nasiennych gruszki, - 750 ml Bulionu warzywnego Kucharek, - 2 ząbki czosnku, - do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat. Sposób przygotowania: Na patelni podgrzać cukier z octem winnym, dodać kolendrę oraz pokrojoną w kostkę gruszkę, lekko skarmelizować i pozostawić do ostygnięcia. Na maśle podsmażyć drobno posiekany czosnek wraz z umytym i odsączonym z wody szpinakiem i orzechami. Dodać ser gorgonzola oraz śmietanę i gotować do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie rozrzedzić bulionem do wymaganej konsystencji i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ułożoną na wierzchu zimną gruszką.

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Smaki / Aromaty - Zawiera
    • Wzmacniacze smaku - Zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    Bezglutenowy

    Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
    • Seler - Zawiera
  4. Dodatkowe informacje

    Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

    Pozostałe informacje

    Masa netto: (12 x 10 g) 120 g

    Kontakt

    Prymat sp. z o.o.

  5. Cechy

    • produkt bezglutenowy
    • bez dodatku: tłuszczów utwardzonych, barwników
    • XL dużo się opłaca

    Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Bulion warzywny w kostkach.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kucharek

    Marka

    Kucharek

Kucharek Bulion warzywny 120 g (12 x 10 g) - artykuły

Brak wyników
Reklama