1099

Bakalland Mak niebieski 500 g

Historia ziarenek maku sięga czasów starożytnych. Ten piękny kwiat raz w roku zrzuca kolorowe płatki, odkrywając makówkę wypełnioną cennymi ziarenkami. w zależności od gatunku, mak charakteryzuje się szerokim wachlarzem zastosowań i właściwości. Mak niebieski jest najpopularniejszą odmianą wykorzystywaną w kulinariach. Powszechnie stosuje się go głównie w okresie świątecznym, jako bazę potraw oraz wypieków.

Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Cynk (mg)3,34
    Potas (mg)963
    Fosfor (mg)1022
    Mangan (mg)3,71
    Magnez (mg)458
    Żelazo (mg)8,1
    Miedź (mg)0,42
    Wapń (mg)1266
    Kwas foliowy (µg)58
    Witamina E (mg)1,8
    Witamina B6 (mg)0,44
    Sól (g)0,01
    Białko (g)21
    Błonnik (g)21
    w tym cukry (g)2,2
    Węglowodany (g)5,8
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)5
    Tłuszcz (g)39
    Wartość energetyczna (kcal)501
    Wartość energetyczna (kJ)2071

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu.

  2. Przepisy

    Piegusek. Przygotuj: 1/2 kostki margaryny do pieczenia, 1szklankę mąki pszennej, 2/3 szklanki cukru, 1 szklankę maku Bakalland, 1 szklankę białek (ok. 6 szt.), kilka kropli Aromatu migdałowego do ciast Delecta, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Delecta. Nastawić piekarnik na temp. 200 °C. Rozpuścić i przestudzić margarynę. Ubić białka z cukrem na sztywną masę. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć masę do tortownicy o średnicy ok. 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 °C przez ok. 30 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone; w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o kilka minut.

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Orzechy włoskie - Może zawierać
    • Soja - Może zawierać
    • Sezam - Może zawierać
    • Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
    • Orzeszki pekan - Może zawierać
    • Orzeszki ziemne - Może zawierać
    • Orzechy - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
    • Orzechy laskowe - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Orzechy nerkowca - Może zawierać
    • Orzechy brazylijskie - Może zawierać
    • Migdały - Może zawierać
  4. Oświadczenia żywieniowe

    Źródło magnezu, wapnia i witaminy B6

    Dodatkowe informacje

    Wspieramy Ukrainę

    Opis produktu

    Historia ziarenek maku sięga czasów starożytnych. Ten piękny kwiat raz w roku zrzuca kolorowe płatki, odkrywając makówkę wypełnioną cennymi ziarenkami. w zależności od gatunku, mak charakteryzuje się szerokim wachlarzem zastosowań i właściwości. Mak niebieski jest najpopularniejszą odmianą wykorzystywaną w kulinariach. Powszechnie stosuje się go głównie w okresie świątecznym, jako bazę potraw oraz wypieków.

    Logotypy stron trzecich

    Green Dot

    Kontakt

    FoodWell Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mak niebieski.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Bakalland

    Cechy

    • Dobra i polska firma
    • źródło magnezu, wapnia i witaminy B6

    Marka

    Bakalland

Reklama